Zamknij

Szybki przepis na jesienną chandrę

12:36, 11.10.2017 K.D
Skomentuj

Składniki na 2 porcje:

gotowy spód tortowy ciemny Dan Cake

serek mascarpone – 150 g

śmietanka 36% - 150 g

cukier puder – 40 g

cynamon – 2 łyżeczki

wanilia – ½ laski

orzechy włoskie – 50 g

ozdobne słoiczki – 2 sztuki

 

Przygotowanie:

Orzechy podprażyć chwilę na suchej patelni, ostudzić i pokruszyć. Gotowe spody tortowe ciemne Dan Cake pokruszyć i wymieszać w misce z orzechami. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Cukier puder wymieszać z cynamonem i drobno posiekaną laską wanilii. Dodać pod koniec ubijania do śmietanki z serkiem mascarpone. W słoiczki układać na zmianę, warstwowo pokruszone spody tortowe z orzechami i krem cynamonowy. Podawać schłodzone. Ozdobić na wierzchu kilkoma dodatkowymi, pokruszonymi orzechami.

 

Smacznego!

 

Przepis poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka

(K.D)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%