Składniki na 2 porcje:
gotowy spód tortowy ciemny Dan Cake
serek mascarpone – 150 g
śmietanka 36% - 150 g
cukier puder – 40 g
cynamon – 2 łyżeczki
wanilia – ½ laski
orzechy włoskie – 50 g
ozdobne słoiczki – 2 sztuki
Przygotowanie:
Orzechy podprażyć chwilę na suchej patelni, ostudzić i pokruszyć. Gotowe spody tortowe ciemne Dan Cake pokruszyć i wymieszać w misce z orzechami. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Cukier puder wymieszać z cynamonem i drobno posiekaną laską wanilii. Dodać pod koniec ubijania do śmietanki z serkiem mascarpone. W słoiczki układać na zmianę, warstwowo pokruszone spody tortowe z orzechami i krem cynamonowy. Podawać schłodzone. Ozdobić na wierzchu kilkoma dodatkowymi, pokruszonymi orzechami.
Smacznego!
Przepis poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz