„Sprawny w zawodzie – kucharz”, pod taką nazwą, w zeszłą środę w OSiW Próchnowo, odbył się finał Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego.
Uczestnicy mieli za zadanie wykonać zestaw obiadowy składający się z łososia z jajkiem poche, pieczonymi ziemniakami oraz marchewką flambirowaną. Na przygotowanie dań drużyny miały 120 minut.
Po degustacji potraw, komisja ogłosiła następujący werdykt:
- I miejsce – Oskar Bałdyga, Jakub Sieńko – Ośrodek Szkolenia i Wychowania 15-28 w Próchnowie,
- II miejsce – Norbert Ciołek, Przemysław Dziubiałka – Hufiec Pracy w Śremie,
- III miejsce – Julia Wardak, Mateusz Ryngwelski – Ośrodek Szkolenia i Wychowania 15-3 w Szamocinie,
- IV miejsce – Julia Wojtaszek, Miłosz Jangas – Hufiec Pracy w Ostrzeszowie,
- V miejsce – Kacper Niezborała, Oktawian Marcinkowski – Ośrodek Szkolenia i Wychowania OHP w Chraplewie.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz