Tegoroczne pączki to prawdziwa perełka kulinarna. Przygotował je znany chodzieski cukiernik Dominik Piotrowski, który bazował na rodzinnym przepisie swojej babci Jadzi. Jego sekretem są wyłącznie naturalne składniki – mąka, jaja, spirytus i powidła śliwkowe. Każdy pączek był smażony tradycyjnie na smalcu, co nadało mu wyjątkowy smak i chrupiącą skórkę.
Zadanie było proste, ale wymagające – uczestnicy musieli zjeść 4 pączki w jak najkrótszym czasie. Aby ułatwić sobie wyzwanie, można było popijać wodę. Rywalizacja była zacięta, a tempo imponujące!
Najlepsze wyniki osiągnęli:
Krystian Popkowski (2,30 min.)
Jan Wysocki (3:13 min.)
Turniej połączono z akcją charytatywną – zbierano fundusze na rehabilitację Eryka Piotrowskiego.
Obejrzyj galerię zdjęć!
[ALERT]1740070358921[/ALERT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz